Betalar du rätt pris för frakten?

Datum: 08/03-2021

Antagligen inte, men frågan kan vara svår att svara på eftersom fraktavtal ofta har komplexa prisstrukturer. Det finns många aspekter att väga in för att hitta den bästa transportören till det bästa priset.

TopLogic är oberoende specialister inom logistik. Sedan 1992 har vi hjälpt företag med fraktkostnadsanalyser, fakturakontroll, optimering, systemstöd samt rådgivning och affärsutveckling. Vi är neutrala och oberoende.

TopLogic hjälper dig bland annat med att svara på frågan i rubriken. Med hjälp av vår analyskunskap och databas med logistikleverantörer har vi kraftfulla verktyg för att optimera din logistik. Du får rätt transportkvalitet till rätt pris – sparar tid och kan fokusera på er kärnverksamhet.

Att optimera logistiken handlar inte bara om att spara pengar, logistik till rätt pris ger också en konkurrensfördel. Transport i rätt tid, med rätt kvalitet och minimerande av transportskador, är också värdefulla faktorer att beakta. Att välja rätt transportör – som i många fall faktiskt är ert ansikte utåt – kan vara direkt avgörande.

Dessutom finns det helt enkelt inget att förlora på ett samarbete med TopLogic. Du betalar bara om insatserna leder till en besparing.

Det gör de förvisso för det mesta (i 95% av fallen) – våra kunder sparar oftast ca 10-15% på sina fraktkostnader efter att ha tagit hjälp av oss. De får dessutom ökad logistikkvalitet.

Förutom att du sparar tid när du slipper avsätta egna resurser kommer vi som extern part in utan kopplingar till era leverantörer. Oftast blir det också en lärotid för dig, som du får på köpet.

Så går en fraktkostnadsanalys till:

Kontakta TopLogic idag för att få svar på den inledande frågan – och för att se hur mycket av era fraktkostnader du kan spara.

Relaterade nyheter

3. maj 2021

Avslutat arbete med Sigma Polymer Group

Sigma Polymer Group är en tillverkare av högkvalitativa polymera lösningar med produktionsenheter i Örebro, på Gotland och i Estland. Gruppen omsätter ca 250 MSEK och har drygt 200 anställda.Sigma erbjuder…

28. april 2021

Logistik är det roligaste jag vet!

  En av många bilar i familjeåkeriet som gick över hela Europa under 70-talet  ”Logistik är det roligaste jag vet”… Efter några år som egen åkare och avslutad logistikutbildning hamnade jag…

1. april 2021

Bäste kund!

När vi firade påsk förra året, trodde vi förmodligen alla att nästa år är det som vanligt igen. Tyvärr blev det inte så, utan vi tvingas fortfarande leva i ett…

8. mars 2021

Betalar du rätt pris för frakten?

Antagligen inte, men frågan kan vara svår att svara på eftersom fraktavtal ofta har komplexa prisstrukturer. Det finns många aspekter att väga in för att hitta den bästa transportören till…

22. december 2020

Transportupphandling inför 2021

Gnutti Carlo valde att samarbeta med TopLogic när man skulle upphandla sina inrikes- och utrikestransporter. Gnutti med enheter i Alvesta och Kungsör har bland annat bilindustrin som kunder, vilka ställer…

Kontakta din närmaste konsult

Mikael Brandt

Göteborg, Sverige

Rasmus Helgesson

Lidköping, Sverige

Hilja Heikkinen

Borås, Sverige

Lennart Johnsson

Helsingborg, Sverige

Peter Bäckstadi

Karlstad, Sverige

Per-Olof Altin

Sundsvall, Sverige

Peter Vodrup

Oslo, Norge

Thor Ole Fongaard
Thor Ole Fongaard

Oslo, Norge

Janne Skillmo

Stockholm, Sverige

Mats Andersson

Stockholm, Sverige

Kjell Bergström

Stockholm, Sverige

Torgrim Koppang

Oslo, Norge

Arild Foss

Kløfta, Norge

Bertil Lundgren

Linköping, Sverige

Peter Schlager

Malmö, Sverige