Enklare och säkrare vardag med fakturakontroll

Datum: 04/12-2018

Vill ert företag lägga mindre tid på manuellt arbete med fraktavtal samtidigt som du undviker risken för feldebiteringar från transportören?

Många väljer att göra stickprov på inkomna fakturor, vilket kan ge en felaktig bild av fraktkostnaderna och ger dig också en stor avvikelse på årsbasis.

Enklere og tryggere hverdag med fakturakontroll - Midsona, Björn Ullemark Björn Ullemark, Midsona

Logistikchefen på Midsona, Björn Ullemark anser att risken för felbetalningar, vilket ofta leder till extra kostnader, inte är värd att ta.

– En fakturakontroll gör oss övertygade om att våra leverantörer fakturerar oss korrekt, medan vi snabbt upptäcker fel i våra inkommande fraktfakturor. Detta gör det möjligt för oss att förenkla vår administration som är relaterad till fakturakontroll, säger Ullemark.

Transport Utmaningar

Malmöbaserade Midsona-koncernen är Nordens ledande inom ekologisk mat, hälsokost och egenvård och både utvecklar och marknadsför produkter som bidrar till ett hälsosammare liv.

Som en stor grupp är det inte sällsynt att Midsona möter olika transportutmaningar, vilket innebär att de måste utföra ”Ad hoc-analyser” för olika kunder. Då är TopLogic extra bra att ha.

Gruppen har ett komplext logistikflöde med inkommande transporter från stora delar av världen, såväl som utgående transporter i Europa och främst i Norden.

”Det betyder att vi har arbetat med ett antal transportföretag som är experter inom sitt område. De olika transportbolagen har egna debiteringsmodeller och utan fakturakontroll är det svårt att kontrollera att alla faktiska rader är korrekta, säger Ullemark.

Trevligt samarbete

Med ett gott samarbete med TopLogic har vardagen också blivit lättare för Ullemark, som ansvarar för Midsonas fraktavtal.

”TopLogic utför jobbet på ett enkelt och tydligt sätt, och ger oss feedback löpande som ger oss ett försprång”, förklarar han.

”Genom vårt samarbete med Top Logics vill vi att de nya och förhoppningsvis förbättrade priserna blir sanna”, säger han nöjd.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende  logistikk prat
– legg igjen din informasjon, så tar vi kontakt.

Relaterade nyheter

18. september 2022

30 år och TopLogic består!

I september 1992 startades bolaget av två konsulter med erfarenhet och befattningar från transport- och speditionsvärlden. Affärsidén var då att vara näringslivet behjälpligt i samband med upphandlingar av nya fraktavtal…

5. juli 2022

Sommaren är här och tennisveckorna har startat i Båstad. Efter 2 år av pandemi hoppas och tror vi på att mycket folk kommer till byn. TopLogic tar tillfället i akt…

23. juni 2022

Sommaren närmar sig med stormsteg, redan midsommar imorgon!

Hos oss på TopLogic är det full fart. Vi har haft en god orderingång under årets första femmånader och gjort affärer med både gamla och nya kunder. Med tanke på…

14. april 2022

Glad Påsk önskar TopLogic!

Visste du att: Under påskveckan äter vi runt två tusen ton ägg och bara under påskaftonskvällen beräknas det gå åt hela sex miljoner ägg i timmen i västvärlden! Toplogic AB…

21. mars 2022

Till våra befintliga och blivande kunder

Vi märker att vi för närvarande oftare blir kontaktade av våra kunder. Anledningen till detta är att kunderna nu möts av stigande kostnader p g a att transportbolagen höjer sina…

Kontakta din närmaste konsult

Mikael Brandt

Göteborg, Sverige

Hilja Heikkinen

Borås, Sverige

Lennart Johnsson

Helsingborg, Sverige

Peter Bäckstadi

Karlstad, Sverige

Per-Olof Altin

Sundsvall, Sverige

Peter Vodrup

Oslo, Norge

Thor Ole Fongaard
Thor Ole Fongaard

Oslo, Norge

Janne Skillmo

Stockholm, Sverige

Mats Andersson

Stockholm, Sverige

Kjell Bergström

Stockholm, Sverige

Torgrim Koppang

Oslo, Norge

Arild Foss

Kløfta, Norge

Bertil Lundgren

Linköping, Sverige

Peter Schlager

Malmö, Sverige