Kapade sina fraktkostnader med 14%

Datum: 21/01-2021

Vikingsoda tog hjälp av TopLogic – och det lönade sig rejält.

Vikingsoda AB är ett svenskägt aktiebolag med huvudkontor, lager, produktion och distributionscentral i Upplands Väsby utanför Stockholm. Bolaget tar emot tomma kolsyrepatroner för återfyllning. Säljer även fyllda nya patroner. Bolaget säljer även kolsyremaskiner, smaker och tillbehör till hundratals miljömedvetna återförsäljare.

I samband med förberedelser inför lansering på en ny marknad (Norge) tog Vikingsoda kontakt med TopLogic. Uppdraget gällde ursprungligen fraktupphandling i Norge, men först gjordes en fraktkostnadsanalys – som ledde till att Vikingsoda kunde reducera sina befintliga fraktkostnader med ca 14%.

  • TopLogic gjorde en bra analys av vårt behov och erbjöd en bra lösning. Det mest överraskande var den prissänkning vi fick på våra nuvarande frakter – vi fick mycket bättre priser och kunde behålla vår nuvarande leverantör, berättar Tomas Holmström, försäljningsansvarig på Vikingsoda.
  • Vi kommer definitivt kontakta TopLogic igen för att få professionell hjälp att lösa uppkomna behov. Om några år ska vi till exempel se över alla befintliga fraktavtal igen. Vi är mycket nöjda, säger Tomas Holmström.
Relaterade nyheter

21. januari 2021

Kapade sina fraktkostnader med 14%

Vikingsoda tog hjälp av TopLogic – och det lönade sig rejält. Vikingsoda AB är ett svenskägt aktiebolag med huvudkontor, lager, produktion och distributionscentral i Upplands Väsby utanför Stockholm. Bolaget tar…

Kontakta din närmaste konsult

Mikael Brandt

Göteborg, Sverige

Hilja Heikkinen

Borås, Sverige

Lennart Johnsson

Helsingborg, Sverige

Peter Bäckstadi

Karlstad, Sverige

Per-Olof Altin

Sundsvall, Sverige

Peter Vodrup

Oslo, Norge

Thor Ole Fongaard
Thor Ole Fongaard

Oslo, Norge

Janne Skillmo

Stockholm, Sverige

Mats Andersson

Stockholm, Sverige

Kjell Bergström

Stockholm, Sverige

Torgrim Koppang

Oslo, Norge

Arild Foss

Kløfta, Norge

Bertil Lundgren

Linköping, Sverige

Peter Schlager

Malmö, Sverige