Logistik är det roligaste jag vet!

Publisert: 28/04-2021

Språket for dette innholdet samsvarer ikke med gjeldende visningsspråk.

  En av många bilar i familjeåkeriet som gick över hela Europa under 70-talet  
«Logistik är det roligaste jag vet»…
 
Efter några år som egen åkare och avslutad logistikutbildning hamnade jag på andra sidan bordet i olika roller med logistikutveckling och som logistikchef.
  Mycket spännande tid som skapade stor förståelse för kraven som ställs på logistikfunktionen och logistikchefen i många företag. Men det var också där i olika branschnätverk som jag förstod att jag inte var ensam om att brottas med att skapa ett bra förfrågningsunderlag och att förstå och sammanställa offertsvar. Både fraktberäkningsregler och prismatrisser skiljer sig åt mellan olika transportföretag, ska man sedan också blanda in sjö/fly och expresstransporter så är ju förvirringen total.
Som logistikchef/-ansvarig är det svårt att sätta sig in i alla olika transportörers prismatrisser och fraktberäkningsregler och att hålla sig uppdaterad i alla delar över tid.  

Satsade på ny karriär
2010 bestämde jag mig för att satsa på en karriär där jag blir en extern partner och ”bästa” vän till logistikchefen (eller den som ansvarar för logistiken på företagen. Det har varit mycket spännande och utvecklande år där jag jobbat både som extern konsult med genomförande av logistikstrategier, förändringsarbete, transportupphandlingar som interim logistikchef.

Sedan 2017 har jag varit en del av TopLogic
TopLogic är lite mer nischade på Fraktkostnadsanalyser och är således väldigt duktiga på det. Vi har en väletablerad arbetsprocess och metodik som tjänar våra kunder och oss väl.
På den tiden jag var i transportbranschen hade jag en del förutfattade meningar om konsulter och som håller på med upphandlingar, om att allt handlar om pris. Självklart är priset viktigt, det är det alltid. Men det måste stå i relation till vilket behov man har av kvalitet och service. Transporterna är en tjänst som ska gagna företages affärer. Jag påstår att vi är en dörröppnare för många transportföretag in, där de kanske inte kommit in utan en fraktupphandling orkestrerad av TopLogic. Dessutom påstår jag att vårt förfrågningsunderlag gör det enklare att svara korrekt på för transportörerna. Jag har jobbat med transporter hela mitt liv. Uppvuxen i ett åkeri med transporter över hela Europa och Mellan östern känner jag att jag har en bra koll på vägtransporterna. 
   
Eftersom logistik är det roligaste jag vet, nästan roligare än golf, hoppas jag att jag får möta många nya kontakter där ute både kunder och transportörer i många år till!
      Är era fraktavtal äldre än tre år?

Då finns goda skäl att göra en översyn av dessa. Ni är varmt välkomna att höra av er för ett möte så ser vi hur just era möjligheter ser ut.  

Väl mött!
Rasmus Helgesson

tel:(+46)709767690
rasmus.helgesson@toplogic.se  

Kontakta mig för översyn av fraktavtal  

Välkomna in på vår hemsida och läs om våra referenser.

Till alla våra referenser      
TOPLOGIC AB
BOX 518
SE-192 05 SOLLENTUNA

INFO@TOPLOGIC.SE

Vill du inte länge ha mail från oss?
Här kan du avprenumerera 
Relaterte artikler

Bli kontaktet av nærmeste konsulent

Mikael Brandt

Göteborg, Sverige

Rasmus Helgesson

Lidköping, Sverige

Hilja Heikkinen

Borås, Sverige

Lennart Johnsson

Helsingborg, Sverige

Peter Bäckstadi

Karlstad, Sverige

Per-Olof Altin

Sundsvall, Sverige

Peter Vodrup

Oslo, Norge

Thor Ole Fongaard
Thor Ole Fongaard

Oslo, Norge

Janne Skillmo

Stockholm, Sverige

Mats Andersson

Stockholm, Sverige

Kjell Bergström

Stockholm, Sverige

Torgrim Koppang

Oslo, Norge

Arild Foss

Kløfta, Norge

Bertil Lundgren

Linköping, Sverige

Peter Schlager

Malmö, Sverige