Stark tillväxt med VikingBad och TopLogic

Datum: 28/07-2020

VikingBad AS har mer än fördubblat sin omsättning under de senaste fyra åren. Som en följd av detta har behovet av transport ökat avsevärt. Eftersom transport och logistik är ett viktigt framgångskriterium för företaget ville VikingBad ha en grundlig granskning och valde TopLogic som partner.

vikingbad-kristian Produkt- och logistikchef Kristian Schlanbusch beskriver sin erfarenhet på följande sätt: För att vi ska ha fokus på våra operativa arbetsuppgifter i en upptagen vardag, valde vi TopLogic för att analysera vår frakt och hitta framtidsinriktade transportlösningar. Tillsammans med TopLogic har vi gjort en total granskning av våra transporter och fått kvalitetssäkring av priserna i förhållande till ökad transportvolym.

TopLogic ger en bra grund för beslutsfattande och sparar tid.

Vi är mycket nöjda med jobbet som TopLogic har gjort för oss. Analysen som TopLogic gav oss innebar att vi kunde synliggöra fakta på ett grundligt sätt som vi själva inte hade tid till. Vi fick den information vi behövde för att ha en god och konstruktiv dialog med transportörerna.
Genom att använda TopLogic i förhandlingarna med transportörerna fick vi mycket god uppmärksamhet, särskilt från vår befintliga transportör, något vi inte har upplevt tidigare.

Vi har en transportlösning där kvaliteten har förbättrats. Vi vet att våra priser är korrekta och i enlighet med den ökade transportvolym vi har idag.

FIM – Fraktfakturahantering, uppföljning och övervakning av våra fraktkostnader
Vi har valt att använda TopLogics Freight Invoice Management-lösning FIM, som är en automatiserad process för att kontrollera fraktfakturor på överföringsnivå till minsta detalj. Detta innebär att vi alltid är säkra på att korrekt debitering av frakt görs. Dessutom har vi en kontinuerlig övervakning av vårt transportmönster. Vi vill spendera minimal intern tid på fakturakontroll och få en pågående transportanalys som gör att vi enkelt och snabbt kan göra ändringar i tid. Via TopLogics webbsystem FIM har vi enkla mätpunkter som gör att vi kan ha god kontroll över våra logistikprocesser.

VikingBad AS grundades 2003 och är baserat i Grimstad.
VikingBad AS är en importör och leverantör av synliga VVS-produkter samt utomhus-bubbelpooler och motströmsbassänger.
För VikingBad AS är säkerhet och kvalitet på alla nivåer centrala. VikingBad AS vill vara medvetna om sitt ansvar och driva en hälsosam, rationell och miljövänlig verksamhet.
VikingBad AS certifierades som miljöfyr i maj 2011. Miljöfyren är ett nationellt certifieringssystem riktat till privat och offentlig sektor, särskilt med tonvikt på små och medelstora företag. Åtgärderna är konkreta och mätbara och måste vara lönsamma för den enskilda verksamheten.

Relaterade nyheter

10. oktober 2020

Fick mycket bättre kontroll på både transportlogistik, priser och lagerhantering.

Tremco Illbruck hade behov av att få bättre kontroll över sina transportkostnader och kontaktade TopLogic. Genom olika analyser och optimeringskalkyler fick man en bättre översikt över sina varuflöden, som transportkostnader,…

10. oktober 2020

Bewi-koncernen har anlitat TopLogic

Bewi-koncernen har anlitat TopLogic för att optimera sina logistikostnader. Bewi-koncernen har under 2015 och 2016 utnyttjat Toplogic för att handla upp sina frakter i Sverige, Norge, Danmark samt Finland. Med…

10. oktober 2020

Trimble valde TopLogic

Trimble valde TopLogic som samarbetspartner för fraktupphandling Trimble är en global leverantör av avancerade lösningar som optimerar produktivitet och ökar lönsamheten för våra kunder. Mest känd för GPS-teknologi, integrerar Trimble…

28. juli 2020

Stark tillväxt med VikingBad och TopLogic

VikingBad AS har mer än fördubblat sin omsättning under de senaste fyra åren. Som en följd av detta har behovet av transport ökat avsevärt. Eftersom transport och logistik är ett…

15. maj 2020

Sparar en halv miljon per år på frakt med TopLogic-metoden

Familjeföretaget i Enebakk trodde att de hade en fullständig översikt och bra metoder för att alltid få den billigaste frakten. Det visade sig dock att det var möjligt att spara…

Kontakta din närmaste konsult

Mikael Brandt

Göteborg, Sverige

Hilja Heikkinen

Borås, Sverige

Lennart Johnsson

Helsingborg, Sverige

Peter Bäckstadi

Karlstad, Sverige

Per-Olof Altin

Sundsvall, Sverige

Peter Vodrup

Oslo, Norge

Thor Ole Fongaard
Thor Ole Fongaard

Oslo, Norge

Janne Skillmo

Stockholm, Sverige

Mats Andersson

Stockholm, Sverige

Kjell Bergström

Stockholm, Sverige

Torgrim Koppang

Oslo, Norge

Arild Foss

Kløfta, Norge

Bertil Lundgren

Linköping, Sverige

Peter Schlager

Malmö, Sverige